Bliv klimaklog med min klimablog

Som videnskabsjournalist er det min pligt at give kloge folk en stemme.

Med artikler, interviews og foredrag vil jeg sætte spot på klima, miljø og ikke mindst på, hvad der skal til for at få jorden i balance igen. Klimaklog.dk vil hjælpe videnskaben med at fortælle, hvad der er op og ned i klimadebatten. Og DU kan hjælpe ved at deltage i debatten og sende budskabet videre til dem, der har magt til at ændre på verden.

Klik HER for at komme med ris, ros og ikke mindst ideer til gode og vigtige historier. Du kan få klimaviden direkte i din mailboks ved at skrive dine data i en mail HER.

God læselyst! Gordon, Sciencejournalist.dk.

Nyeste klimaklog artikler

Bliv klimaklog og red verden

Det haster! Ingen har et sikkert bud på, hvornår de feedback-processer, der holder jordens klima i ave, bryder sammen.

Når det sker, løber processerne løbsk. Måske går kædereaktionen i gang, når temperaturen er steget med 6, 4 eller 2 grader…? Eller før?
I virkeligheden er det meget enkelt, som den svenske teenager Greta Thunberg udtrykker det: »Enten stopper vi udledningen af CO2 og andre drivgasser, inden det er for sent… Eller også gør vi det ikke.«
Enkelt, men også kompliceret. Det kræver viden at gøre det rigtige. Vi har ikke tid til at vente på, at stater, virksomheder og mennesker selv udfører eksperimenter for at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Klimaprocesser og Jordens CO2-strømme er ikke nemme at få styr på, og mange af de tiltag, som fremsættes i bedste mening, har ingen eller i værste fald negativ virkning på klimaet.
Læs mere om klimaklog