Klimaklog logo

Sol og vind er en lavt hængende frugt

Det er virkelig en lavt hængende frugt at få fikset vores energiforsyning, så vi kan få vedvarende energi nok – uden at bruge så meget som en kilowatt-time atomkraft. Hvordan gør vi det? Og hvorfor gør vi det så ikke bare, når det er så let? Få svarene i denne tredje ”5 i 12”-video.

Af Gordon Vahle, Klimaklog
Senest opdateret 17. januar 2023

At skaffe nok vedvarende energi, når solen ikke skinne og vinden ikke blæser, det er en lavt hængende frugt. Men myndigheder og politikere forhindrer os i at plukke den.At skaffe nok vedvarende energi, når solen ikke skinne og vinden ikke blæser, det er en lavt hængende frugt. Men myndigheder og politikere forhindrer os i at plukke den.
At få nok vedvarende energi, når solen ikke skinner og vinden ikke blæser - uden at bruge atomkraft - er den letteste udfordring at håndtere af alle dem, vi står over for!
Med inspiration fra Zetland viser videoen syv lette handlinger, som kan løse energikrisen.
Desværre spænder myndigheder og politikere ben for mange af dem...
Energien er det mindste af vores problemer... Men netop derfor burde vi jo bare se at få fikset den, så vi kunne komme videre med at løse de virkeligt store kriser, vi står over for…

Klik og hyldest


Videoen varer 19 minutter, og derfor skal du ikke spilde tiden med en alen lang tekst om emnet. Klik bare HER, så åbner den fra Klimaklogs YouTube-kanal, hvor du kan se flere af mine sludrevorne videoer. Klimaviden er en mangelvare, og det skader ikke at være godt forberedt, når du møder ham atomkraftfyren...
Men her på hjemmesiden kan jeg lige nå at takke for hjælpen til alle dem, der har hjulpet i kulissen.
Zetland-artiklen, der har inspireret mig, finder du HER.
Zetland-artiklen om, hvordan regeringen Mette 1 har instrueret embedsmænd i at forhindre tilladelser til opførelse af havvindmølleparker, finder du HER. Det er uhyggelig læsning
Til dig, der ikke er Zetland-abonnent, vil jeg se, om jeg kan lægge dem på Klimaklogs Facebook-side, men der sker først et par dage efter offentliggørelsen af videoen.
Billederne til flipoveren er hentet fra gratis-siden Pixabay.com. De koster altså gratis, men fotograferne beder om, at vi krediterer dem med mulighed for at linke til deres billeder. Så det gør jeg:
Gul Seddel:
Billede af OpenClipart-Vectors fra Pixabay
Vindmøller:
Billede af Markus Distelrath fra Pixabay
Solceller:
Billede af schropferoval fra Pixabay
Kabeltromle:
Billede af Manfred Richter fra Pixabay
Ur:
Billede af Digital Photo and Design DigiPD.com fra Pixabay
Drage:
Billede af NoName_13 fra Pixabay
Batterier:
Billede af Wilfried Pohnke fra Pixabay
Vandkraft:
Billede af Kurt Bouda fra Pixabay
Biogasanlæg:
Pressefoto fra Lundsby Biogas.
Geotermi:
Illustration: GEUS